top of page
DSC_3625.jpg

ZED Earth Club House
Bengaluru

The Zed Clubhouse and Community Centre forms part of the ‘Zed-Earth’, an eco-friendly housing project. The building follows the concept of ‘open architecture’ that integrates covered, semi-covered and open-to-sky spaces.

An open-to-sky courtyard, laid with pebbles and two large rocks, known as ‘soul-space’, is attached to the lounge area.  The second courtyard that accommodates a water-body, has an island type ‘mantap’ at its centre. The ‘mantap’ is used for conducting performances. The third courtyard is placed next to the multi-purpose gathering area, between the building and the swimming pool. This also doubles up as an amphitheatre. A tree (Plumeria) is planted at the end of the main passage, in axial alignment, and is visually framed by the openings in the passage. 

The roof, which is of horizontal disposition, produces simple, clean lines. The roof edges are supported by double steel columns that are connected by perforated steel sheets cut to pattern.

Project Info:
LAND AREA:    1.25 ACRES
BUA:                  8K SFT
COST:               2.5 CR
STAGE:             COMPLETED

 

DSC_3572
DSC_3625
DSC_3682
DSC_3690
DSC_3662
DSC_3658
DSC_3632
DSC_3627
DSC_3476
DSC_3545
DSC_3434
DSC_3395
bottom of page